Bluegreen Electronics - Zonnepanelen, Warmtepompen en Airco's

Airco's/Warmtepompen

Airconditioning of warmtepomp?
Via leidingen wordt het buitendeel gekoppeld aan het binnendeel. Deze leidingen zorgen voor het transport van het koudemiddel wat de warmte of koude verplaatst. Dit koelproces is omkeerbaar wat ervoor zorgt dat de airconditioner ook kan verwarmen. Daarom wordt een airconditioner ook een warmtepomp genoemd.

De letterlijke vertaling van airconditioning is ‘het op de juiste temperatuur en zuiverheid houden van de lucht in een gesloten ruimte’. De installatie die we daarvoor gebruiken wordt ook airconditioning genoemd. Deze installatie bestaat in de basis uit drie delen:

Binnendeel
Blaast de gekoelde of verwarmde lucht de ruimte in. Deze lucht wordt aangezogen uit de ruimte zelf. Dus als de airconditioning wordt gebruikt om te koelen onttrekt het binnendeel de warme lucht aan de ruimte, en zorgt ervoor dat er vervolgens koele lucht naar binnen wordt geblazen. De afkoeling vindt plaats door de warme lucht door een koude warmtewisselaar te blazen middels een ventilator.

Buitendeel
Geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht en zorgt voor het transport van het zogenaamde koudemiddel. Het koudemiddel is nodig om ervoor te zorgen dat de warmtewisselaar in het binnendeel de lucht kan koelen.

Afstandsbediening
Binnendeel en buitendeel werken samen om de temperatuur in een ruimte te beheersen. Het systeem kan worden ingesteld door middel van één afstandsbediening via het binnendeel.

 

In veel gevallen biedt airconditioning voordelen als we het vergelijken met een traditioneel centrale verwarmingsinstallatie. Met airconditioning kan energiezuiniger verwarmd worden, dat scheelt aanzienlijk in de stookkosten en daarbij is het ook nog eens beter voor het milieu! Bovendien zorgt een airconditioningsysteem het gehele jaar door voor een prettig binnenklimaat.

De voordelen van airconditioning in een notendop:

Breedste aanbod airconditioners voor particulier en zakelijk gebruik
Met een productie van vele miljoenen stuks per jaar is TOSHIBA wereldwijd één van de meest toonaangevende producenten van airconditioners. Vandaar dat Bluegreen Electronics al jaren deze installaties levert. Met een zeer uitgebreid en compleet portfolio biedt TOSHIBA voor elke denkbare situatie een passende oplossing voor klimaatbeheersing in woningen, bedrijven, zorginstellingen, horeca, scholen en (semi-)overheidsgebouwen.

Vragen? Neemt u gerust contact met ons op voor nadere informatie of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend offertebezoek bij u op locatie.

×

VACATURE

Bluegreen Electronics te Ulft zoekt enthousiaste medewerkers om samen Nederland groener te maken.

Ervaring in de techniek is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Opleiding op onze kosten behoort tot de mogelijkheden. Iets voor jou? Bel 0315-640335 of stuur je cv naar info@247bge.nl en er gaat een wereld voor je open.

Wij leveren onze klanten kwaliteit op het gebied van:

 • Energieneutraal wonen
 • Zonnepanelen
 • Warmtepompen
 • Zonnecollectoren
 • Airconditioning
 • Centrale verwarming
 • Luchtverwarming
 • LED verlichting
 • Domotica

We zijn STEK-erkend voor de airconditioning, KvINL (voorheen SEI) erkend voor de zonnepanelen en aangesloten bij de nodige brancheverenigingen, waaronder Sterkin en UNETO-VNI.

Functie-eisen vacature
- Je bent in het bezit van relevante diploma’s of je bent bereid deze op onze kosten te behalen
- Je hebt technisch inzicht en affiniteit met groene technieken
- Je hebt geen hoogtevrees
- Je bent in het bezit van rijbewijs B of bezig met rijlessen (en bij voorkeur E)

Wat bieden wij

 • Verloning conform cao kleinmetaal en techniek
 • Een 38-urige werkweek
 • Overstap/Startpremie beschikbaar
 • Ruime beloning naast de reguliere loonsverhogingen
 • Zeer goede arbeidsvoorwaarden